Karel de Jong

 Na vijf jaar ervaring als klarinettist in de harmonie start in 1964 Karel’s Jazz-carrière. De 16-jarige “benjamin” wordt bij de Eindhovense Storyville Jazzband van Cor Fabrie banjoïst. Karel’s broer Frits is daar dan al enkele jaren trompetist. De Savoy Jazzmen bestaat drie jaar wanneer Huub Princen voorjaar 1966 de talentvolle gebroeders De Jong allebei naar zijn orkest haalt. Banjo blijkt echter niet Karel’s favoriete instrument dus hij vertrekt naar de Arnhemse Storyville Jassband van Fred Hammink, waar hij wèl klarinet kan spelen. Deze Storyville blijkt een heel goede leerschool voor de ontwikkeling van zijn zang- en arrangeertalenten. Karel’s terugkeer in 1973 naar de Savoy is echter logisch als daar – door het heengaan van oprichter Huub Princen – de klarinetstoel vacant wordt.

Hij is al die jaren niet alleen klarinettist, saxofonist, zanger en arrangeur. Karel is de driving force van het orkest en een onmisbare loods van zijn Savoy Jazzmen.

Karel is eigenlijk nooit helemaal tevreden en het rekent het tot een van zijn levenstaken om het peil van de Savoy Jazzmen zo hoog mogelijk op te voeren.