Jac Bogers

Jac (1952) werd door de band gevraagd in 1978. Trommelen had hij geleerd bij de drumband in Zeelst en drummen in de schoolband van de HBS in Eersel. Tijdens zijn militaire diensttijd was hij slagwerker bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag waar hij zich, door een zee aan vrije tijd, verder bekwaamde als drummer.

Na wat amusementswerk deed hij twee jaar niets en misschien zou het hierbij gebleven zijn als hij niet door de ‘Savoy’ gevraagd werd. Hij aarzelde aanvankelijk omdat hij zich nog te jong vond voor dit genre en de collega’s gemiddeld een jaar of acht ouder waren. Zij konden hem echter overtuigen en zo werd hij als Benjamin binnengehaald.

Vijftien jaar roerde Jac de trommels en zijn kennis van meerdere drumstijlen buiten het Savoy-repertoire was welkom. Verder constateerde men een zeker zangtalent dat hij is gaan ontwikkelen en ook in de huidige samenstelling neemt hij een gedeelte van het repertoire vocaal voor zijn rekening.

In 1993 werd het tijd voor wat anders en richtte hij met enkele muziekvrienden de Caledonia Jazz & Bluesband op. In dit orkest, dat een iets afwijkend genre speelde, drumde en zong Jac tot de ontbinding in 2001. Daarna was hij een paar jaar wat minder actief want er was ook nog een eigen bedrijf, in drum- en percussiematerialen, te leiden. De schoolband uit de jaren zestig, Doomsday, herenigde zich om met een soft-poprepertoire de tijd van toen te doen herleven.

In 2013 meldde de toen 50 jaar jonge ‘Savoy’ zich weer en Jac, ook nu weer de jongste, stapte weer vrolijk in.