Henk van IJzendoorn

Henk (1949) is door de Savoy ingelijfd in 2015. Hij is al 25 jaar pianist van de Rosedale Blues Band en al 55 jaar vertrouwd met de toetsen van het klavier. Houdt nooit op met met leren en analyseren en ziet uitdagingen in alle soorten muziek, is nieuwsgierig naar structuren en vormen, harmonieën en samenspel.
Van blues naar  jazz is een logische stap, die Henk maakt als hij zich in 2008 aanmeldt bij Jazzworks Eindhoven en een aantal workshops volgt. Als lid van de ritmesectie begeleidt hij nu regelmatig solisten bij de maandelijkse jamsessies van Jazzworks, waar improviseren op bekende Jazz-standards centraal staat. Ook is hij actief als bestuurslid van deze muziekvereniging en organiseert nu zelf workshops en clinics.
De pianoman van deze 55­ jarige formatie is goed toegerust voor de dienende taak in de ritmesectie van de band. Het klikt en het swingt. De vrolijke ritmische klanken van de Savoy Jazzmen roepen bij hem het oude sentiment van de HBS-­fuiven in zijn geboorteplaats Tiel weer in herinnering, waar met de Dutch Swing de foxtrot uitzinnig beleefd werd.

Helaas gaf Henk te kennen er in de zomer van 2018 om privéredenen mee te moeten stoppen. Natuurlijk respecteren we als collega’s zijn moeilijke besluit. We danken hem voor de jarenlange samenwerking en wensen hem en zijn familie alle goeds toe.